Berlin’de Elektroteknik Fabrikası Eugen Beyer’in kuruluşu. Genç mühendis, yaklaşmakta olan ses filmi için hoparlörlerin geliştirilmesi ve üretimi ile başladı.
1937
İlk dinamik kulaklığın seri üretimi DT 48 başlıyor. 2012 yılının sonuna kadar üretimdeydiler.
1939
beyerdynamic, stüdyo kullanımı için ilk dinamik mikrofonu, M 19’u sunuyor. “Reichsrundfunkgesellschaft” (Almanya’nın ulusal yayın istasyonu) ‘nın standart mikrofonu olarak tarih yazdı.
1953
Plak dükkanları için devrim niteliğinde bir gelişme: DT 49 “çubuk” kulaklık ünlü disk çubuklarına yol açtı.
1962
“Transistofon” un üretimi ilk kablosuz mikrofonla başlar.
1963
Yeni geliştirilen M 88 yönlü mikrofon, Queen Elizabeth’in Avustralya’ya ilk resmi ziyareti için tek mikrofon olarak seçildi.
1966
Almanya’dan geçen ilk Beatles turuna özel mikrofon olarak E 1000 atılım yaptı. O günlerde sadece içerdekiler bunun orkestra elektroniği için bir tedarikçiye OEM ürünü olarak teslim edilen beyerdinamikten üretilen bir mikrofon olduğunu biliyordu.
1969
M 500 şerit mikrofonu, eski ders kitaplarında açıklanan şerit mikrofonların sağlamlığının kesinlikle geçmişte kaldığını kanıtlıyor.
1973
DT 204 kuadrofonik kulaklıkların piyasaya sürülmesi.
1974
İlk Tur Rehberliği Sistemi „Informaphone FSE 20“sundu.
1976
Almanya’da geliştirilen ve üretilen ilk elektrostatik kulaklık olan ET 1000’in tanıtılması.
1980
Elektrostatik performansa sahip DT 880 dinamik kulaklıklar, kulaklık primi serisinin klasiği olur.
1985
Ses dağıtıcıları için “dağınık alanla eşitlenmiş” frekans tepkisi bulunan yeni DT 770 ve DT 990 Premium Line kulaklıklar uygundur. Seçilebilir anahtar yönlerine sahip MC 740 stüdyo kondenser mikrofonu ile beyerdynamic, bu alandaki en iyi ürünlerin üreticilerine katılıyor.
1987
Amsterdam’da hit müzikal “Cats” yapımında 18 kanallı bir kablosuz set kullanılmaktadır.
1988
Kore / Seul Olimpiyat Oyunlarında kullanılan özel kulaklık beyerdynamic DT 108 / DT 109’dur.
1989
Son derece sağlam ve yüksek hacimli TG-X mikrofonlar, müzisyenler için neodim mıknatıslı dünyanın ilk dinamik mikrofon serisi pazara sunuldu.
1990
Beyerdynamic MC 742 stereo stüdyo kondenser mikrofon ile devam eden yüksek kaliteli ve yenilikçi beyerdynamic ürünleri göstermektedir.
1995
Frankfurt / Almanya’daki Uluslararası Müzik Fuarı’nda, U 600 tanıtıldı, beyerdynamic’in ilk PLL sentezi UHF kablosuz sistemi. Profesyonel yayıncıların taleplerini karşılamak üzere tasarlanan DT 200 serisi kulaklıklar tanıtıldı. DT 531 Hi-Fi kulaklık, Fransa’da Diapason d’Or ile ödüllendirildi.
1996
RSS 433 ile kablosuz kulaklık müziği artık içeride veya dışarıda dinlenebilir. Dünyanın en küçük stüdyo mikrofonu olan MCE 7, klipsli mikrofon yelpazemizi tamamlamak üzere piyasaya sürüldü.
1997
Dünyanın ilk dijital stüdyo mikrofonu olan MCD 100, Kopenhag’daki 100. AES kongresinde tanıtıldı. Almanya’da, müzikal “Güzel ve Çirkin”, 32 kanallı U 600 UHF sistemi ile donatıldı.
1998
beyerdynamic MCS ve MCW dijital kontrollü konferans sistemlerini tanıtıyor. MCW, halen genç Konferans teknolojisi segmentinin bir dönüm noktası olan dünyanın serideki ilk kablosuz tartışma sistemidir. SMS 600 Stereo Kulak İçi İzleme Sistemi, müzisyenler veya yayın yapanlar için tam hareket özgürlüğü sağlayan diğer bir teknik yeniliktir.
1999
Kondenser mikrofon menzili MCE 90 serisi ile genişletildi. MCD 100 dijital mikrofonunun geliştirilmesine MCD 801/803/805’in tanıtımıyla devam edildi. Almanya’nın Berlin’deki Bundestag’daki yeni parlamentosu beyerdynamic’in dijital mikrofonlarıyla donatılmıştır.
2000
Yeni Opus serisi, müzik performansı için optimize edilmiş, uyumlu bir ürün ailesidir. Rehberli turlar veya simültane çeviriler, yeni TTS 30 iletişim sistemi ile kolaylaştırılmıştır.
2001
beyerdynamic ilk dijital kablosuz konferans sistemi olan MCW-Digital’i piyasaya sürdü. Bu sistem çok sayıda akıllı ayrıntıya sahiptir ve dijital şifreleme nedeniyle yetkisiz dinlemeye karşı güvenlidir.
2002
beyerdynamic yeni nesil boynu mikrofonlarını sunar. SHM 200 ve SHM 800 serisinin modern tasarımı mimari ortama mükemmel uyum sağlar. Yeni MC 930, sahne ve stüdyo için mükemmel bir fiyat / performans oranıyla kardioid gerçek bir kondansatör mikrofonudur. Bu yıl Kore ve Japonya’daki FIFA Dünya Kupası’nda, beyerdynamic DT 297 kulaklığıyla eşleşmeler bildirildi.
2003
“Otomatik Kanal Hedefleme” işlevli yeni kablosuz mikrofon serisi Opus 800 tanıtıldı.
2004
Steno-Konferans ve Kayıt Yazılımını kullanarak, toplantılar ve tartışmalar PC’ye kaydedilebilir ve dakikalar sonra CD veya ağda dosyalanabilir. İlk defa patentli “Kulak Patronu” işitme koruma teknolojisi SIS yorumlama sisteminde uygulanmaktadır.
2005
DT 770, DT 880, DT 990 premium kulaklıklarının bireysel konfigürasyonunu sağlayan kulaklıklar için dünyanın ilk MANUFAKTUR çevrimiçi üretiminin başlatılması.
2006
Yeni Opus 900 kablosuz sistemi, profesyonel tur ve kurulum yelpazesi için tanıtıldı. HS 300 pilot kulaklık seti piyasaya sürüldü ve yeni Havacılık işletme birimi kuruldu. Portföy, Hannover, Almanya’daki konferans teknolojisi uzmanı interkomunun devralınması nedeniyle verimli, dijital kablolu bileşenler ve kişisel ve kişiselleştirilmiş konferans çözümleri ile tamamlanmaktadır. Sanal 5.1 reprodüksiyonlarla profesyonel izlemeye izin veren ilk mobil kulaklık sistemi “Headzone” olarak adlandırılıyor ve stüdyo uygulamaları için yeni standartlar belirliyor. “Revoluto” adlı yeni patentli konferans mikrofon ünitesi – kablolu ve dijital – bir koridor özelliği sunar ve kaz boynu mikrofonu olmadan mükemmel bir ses iletimi sunar.
2007
Dünyanın ilk kokteyli iletişiminde dijital gürültü azaltma özelliğine sahip HS 600 DANR kulaklığı piyasaya sürüldü ve beyerdynamic için ek pazar payları kazandı. MC 930’un mikrofon kapsülü baz alınarak, TG-X 930 ile geliştirilen gerçek kondansatör mikrofon beyerdinamik, üst sınıf bir vokal mikrofon ve bu ürün segmentinin üst bölgelerine itti. Headzone Gaming ve Headzone Home ile surround kulaklığın teknolojisi evde kişisel kullanım için uygun hale gelir.
2008
Oyun ve Havacılık kulaklıklarının MANUFAKTUR’a eklenmesiyle, kişiye özel üretim, beyerdynamic “Almanya’da El Yapımı” marka yönetiminin altını çiziyor. Mobilya üretimi Rosenthal-Einrichtung ile işbirliği, ortak bir ürünün piyasaya sürülmesiyle sonuçlandı: Revoluto teknolojisine sahip entegre bir katlanabilir mikrofon ünitesi ve konferans masaları için bağlantı paneli.
2009
M (y) 88 MANUFAKTUR, klasik M 88 TG mikrofonunun çağdaş tasarımlara veya sanatçının bireysel fikirlerine göre üretilmesine izin verdi. Beyerdynamic, Product Design 2009 kategorisinde uluslararası kabul gören “kırmızı nokta tasarım ödülünü” kazandı. Beyerdynamic, modern iletişimin zorluğunu kabul ediyor ve konferans serisini kablosuz bir Revoluto sürümüyle tamamlıyor. T1 premium hattın en üst modelidir. Yeni nesil akustik transdüserlere sahip Tesla adı verilen yeni neslin ilk kulaklığıdır.
2010
Almanya’da yapılan tesla teknolojisine sahip ilk mobil kulaklık olan T 50 p, EISA Ödülü’nü kazandı ve “Avrupa’da Yılın Mobil Kulaklığı” oldu. DT 1350 ile beyerdynamic, tesla teknolojisine sahip ilk stüdyo kulaklığı sunuyor.
2011
Synexis kablosuz sistemi, rehberli turlar, yardımcı dinleme, yorumlama uygulamaları için tasarlanmıştır ve ayrıca komut sistemi olarak veya kör kapsama için de kullanılabilir.
2012
Yeni kablosuz konferans sistemi Quinta, akıllı, hatasız frekans değişimi, AVB arayüzü veya akıllı telefon veya tablet PC üzerinden kontrol gibi beşinci nesil için ileri teknolojiden yararlanıyor. Yeni CUSTOM ONE kulaklıklar “etkileşimli” olup, sahibinin kişisel tarzına uyarlanabilir.Bireysel tasarım ve değişken ses karakteristiği sağlayan beyerdynamic özellikli bir Sound Slider ile yeni bir kulaklık jenerasyonu açıyor TG 1000 ilk 24-bit Etkileyici 319 MHz UHF frekans aralığını (470-789 MHz) kapsayan dijital kablosuz sistem Dünya çapında sahne ve konferans uygulamaları için son derece güvenilir ve uygundur.
2013
beyerdynamic Bangalore / Hindistan ve Singapur’da ofis açıyor. Talheim’deki yeni Nakliye Merkezi faaliyete geçti. Modern ve genişletilmiş depo ve lojistik alanı, gelecek için gerekli şartları sağlar.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.